galetes de Nadal/ galletas de Navidad

Com hem promès, aquí teniu la recepta de la massa de galetes.

De receptes n’hi ha moltíssimes, però jo us poso la que faig servir quan faig galetes amb la Dària: és una massa fàcil i ràpida.

RECEPTA
- 100 grs de mantega pomada (vol dir amb textura de pomada, estovada, fora de la nevera)
- 100 grs de sucre
- 300/350 grs de farina
- 1 ou

* Barregem el sucre i la mantega amb les mans. Un cop ben barrejat, hi afegim l’ou, barregem més encara. Ara és hora d’anar incorporan la farina a poc a poc. Porta entre 300-350 grs de farina. Penseu que la massa ha de quedar amb textura de plastilina. Més val que la deixeu una mica enganxifosa en comptes de passada de farina, sinó quan feu les galetes es poden trencar. Si voleu, un cop acabada la massa, podeu afegir una mica d’essència de vainilla.

* Guardem la massa a la nevera durant 2 hores (podeu guardar-la en forma de pilota)

* Traiem la massa de la nevera i esperem a que s’estovi una mica per poder-la treballar bé (una 1/2 hora més o menys) espolvoregem farina sobre el marbre o la taula de treball, i amb l’ajuda d’un corró, l’estirem fins que faci uns 3-5 mm i tallem amb els talladors. Si no en teniu, també podeu fer servir els talladors de la plastilina, un got o bé fer la forma amb un ganivet

* Ho posem al forn que ja estarà calentat a 180º durant 12-15 min

Quan sabreu que estan fetes? quan estiguin una mica daurades (no torrades) i la casa s’inundi amb una olor deliciosa!!!

Per fer les galetes de la foto, que per cert no és meva, sinó que pertany a un blog polac que podeu trobar aquí, heu de fer el següent:

- feu la massa de galeta tal i com expliquem a la recepta.

- desfeu al bany Maria una mica de cobertura de xocolata i poseu-la dins una màniga pastissera. Heu de fer-ho ràpid, ja que la cobertura de xocolata es refreda molt depressa

- dibuixeu les banyes, els ulls i poseu un puntet de xocolata al lloc on hi va el nas, d’aquesta manera us farà de pega. Amb la cobertura encara calenta, enganxeu un “lacasito” vermell.

***

Como hemos prometido, aquí tenéis la receta de la masa de galletas.

Existen muchísimas recetas de galletas, pero yo os pongo la que utilizo cuando hago galletas con Dària: es una masa fácil y rápida.

RECETA
– 100 grs de mantequilla pomada (quiere decir textura de pomada, blanda, fuera de la nevera)
– 100 grs de azúcar
– 300/350 grs de harina
– 1 huevo

* Mezclamos el azúcar y la mantequilla con las manos. Cuando esté bien mezclado, añadimos el huevo y volvemos a mezclar. Ahora toca ir incorporando la harina despacito. Lleva entre 300-350 grs de harina. Pensar que la masa debe quedar con textura de plastilina. Es mejor dejarla un poco “pegajosa” en vez de pasada de harina, ya que sinó cuando hagáis las galletas se os pueden romper. Si queréis una vez acabada la massa, podéis añadir un poco de esencia de vainilla.

* Guardamos la masa en la nevera durante 2 horas (podéis guardarla en forma de pelota)

* Sacamos la masa de la nevera, dejamos que se ablande un poco, y espolvoreamos harina encima de la mesa de trabajo y con la ayuda de un rodillo la estiramso hasta consseguir unos 3-5 mm de grosor y la cortamos con los cortadores. Si no tenéis, también podéis utilizar los cortadores de la plastilina, un vaso o darle la forma con un cuchillo

* Horneamos con el horno pre-calentado a 180º durante 12-15 min

¿Cuando sabréis que están hechas? cuando la masa esté un poco dorada (no tostada) y la casa se inunde de un olor delicioso.

Para hacer las galletas de la foto, que por cierto no son mías, sino que pertenecen a un bloc polaco que podéis encontrar aquí, debéis hacer lo siguiente:

- hacer la masa de la galleta tal y como se explica en la receta.

- fundir al baño María un poco de cobertura de chocolate y ponerla dentro de una manga pastelera. debéis hacerlo rápido, ya que la cobertura de chocolate se enfría en seguida.

- dibujar los cuernos y los ojos y poner un punto de cobertura en el sitio de la nariz para que ésta sirva de pegamento. Con la cobertura todavía caliente pegar un “lacasito” rojo

 

Share

Imagine for “Imagine”

És el segon any que podem imaginar per “Imagine”, un projecte del que podeu saber-ne més aquí, aquí, aquí i aquí.

La galeta, amb forma del seu logo, inclou diferents paraules que defineixen el projecte.

“Imagine is a creativity center to change the world and to change the lives of the people who join the program”

***

Es el segundo año que podemos imaginar para “Imagine”, un proyecto del que podéis saber más aquí, aquí, aquí y aquí.

La galleta, con la forma de su logo, incluye diferentes palabras que definen el proyecto.

“Imagine is a creativity center to change the world and to change the lives of the people who join the program” 

I a partir de la paraula “imaginar” aquest és el resultat d’una ment inquieta de poc més de 3 anys ;)

***

Y a partir de la palabra “imaginar” éste es el resultado final de una mente inquieta de poco más de 3 años ;)

Share

la Teia ha fet 4 anys!

La Teia ha fet 4 anys, i uns cargolets han arribat fins a la seva escola per fer les delícies de tots els nens i nenes…per molts i molts anys més petita!

***

Teia cumplió 4 años, y unos pequeños caracoles llegaron hasta su escuela para hacer las delicias de todos los niños y niñas…que cumplas muchos, muchos, muchos más pequeña! 

Share

Mac Mec Mic…per molts anys Júlia!

La Júlia ha fet 3 anys i tenia molt clar les galetes que volia. Aquest cop li vaig poder donar jo personalment, i només amb la cara i els ulls tan oberts que va fer, ja en tinc prou.

Per molts anys Julieta!

***

Júlia cumplió 3 años y tenia muy claro las galletas que quería. Esta vez se las pude dar yo personalmente, y sólo con la cara y los ojos tan abiertos que hizo, ya es suficiente.

 

¡Feliz cumpleaños Julieta!

Share

com donar una bona notícia

Fa unes setmanes vaig rebre una encàrrec. Una parella està esperant una criatura, i volen organitzar un dinar amb la seves famílies per donar-los la notícia. Però ho volen fer d’una manera diferent i original. No volen parlar, volen que ho endevinin a través d’un joc o una endevinalla. Aquestes eren les premises.

Vaig buidar totes les caixes de motllos de galetes que tinc i vaig començar a pensar. Un puzzle? Una cigonya? Un paquet de regal? …buff! quina responsabilitat!

Al final una galeta amb el pare, una galeta de la mare amb el nadó a la panxolina, i un arbre, idea dels futurs pares, per explicar la nova vida que s’està gestant a dins. Tot dins d’una caixa que va rebre cadascú i que van haver d’obrir alhora. Quina llàstima no tenir fotos d’aquest moment…m’hagués encantat veure’ls-hi les cares!

***

Hace unas semanas recibí un encargo. Una pareja estan esperando un bebé, y quieren organizar un almuerzo con sus familias para darles la notícia. Pero quieren hacerlo de una manera diferente y original. No quieren hablar, prefieren que lo adivinen a través de un juego o una adivinanza. Estas eran las premisas.

Vacié todas las cajas de moldes de galletas que tengo y empecé a pensar. ¿Un puzzle? ¿Una cigüeña? ¿Un paquete de regalo?…¡buff! ¡qué responsabilidad!

Al final una galleta con el padre, una galleta con la madre y el bebé en la barriguita, y un árbol, idea de los futuros padres, para explicar la nueva vida que se está gestando dentro. Todo dentro de una caja que recibieron todos y que tuvieron que abrir a la vez. ¡Qué lástima no tener fotos de ese momento…me hubiera encantado verles las caras!

 

Share